Aikaa sitten Panduro Hobbysta käpäliin tarttunut kurvikas leidi saa vihdoinkin maalia pintaan. Ku inspiraatio iskee, aina unohtuu ottaa se eka kuva täysin käsittelemättömästä työstä. No tässä on kuva ensimmäisen käsittelyvaiheen jälkeen:

Leidi.jpg

Eli kurvikas leidi on koruteline, jonka ostin oikeastaan avaintelineeksi. Päässä olevia metalliorsia lukuunottamatta, koko nukke oli puun värinen ja lakattu.Kuvasta ei oikein näy, mutta mekon ääriviivat on veistetty puuhun. Puu oli kuitenkin niin sekundan näköistä jalustaosista (tuo mekon kohta ei taas oo, mutta kun nyt alettiin maalata niin maalataan koko täti), että lakasta huolimatta, se vaati ehdottomasti maalia ja jäi odottamaan maalausinspiraatiota.

Kaikkina pintakäsittylytärpätteinä on käytetty Tiimarin Déco tuotteita ja löytypä Tiimarista valtava pensselisettikin, josta riittää mun vauhdilla maalaavalle ihmiselle suteja koko loppuelämäksi vaikkei muistais aina suteja putsata... Sitten kun muistais vielä ens kerralla pensseliä tarvitessa, että niitä on jo! :D

Kuva näyttää sen takia hassulta, että musta maali on täysin mattaa ja koska kameran salama ei siitä heijastu toisin kuin kaikesta muusta ympärillä, se nielee kaikki muodot ja saa sen näyttämään melkein samettiselta. Ajatuksena oli tehdä leidille vihreä mekko, jossa pinta on krakleerattu, mutta koska tiimarista ostettu krakleeraustökötti ei antanut mieluista pintaa, sekoitin yhteen osaan tumman vihreetä mattaa yhden osan hopeeta ja tämmöinen sähee kolttu muodostu leidille:

Leidi001.jpg

Tiimarista tarttui käpälään myös maalauskokeilupinnaksi maailman pienin liitutaulu, jonka kehys tuli nyt samalla sähäkällä vihreellä (itseasiassa taulu tuli ennen mekkoa, koska johonkin se vihreä täytyi testata :). Tarkoituksena ois myös kirjoittaa tuohon jotain wc:hen liittyvää ja laittaa vessan oveen. Leidi löytyy eteiskäytävästä sitten toiselta reunalta pikkupöydän päältä kannattelemassa avaimia - jos mä nyt ihan heti edes raaskin siihen mitään ripustaa. ;)

Leidi003.jpg

Tiimarin väreistä vielä sen verran, että koska en oo ennen akryylivärejä kokeillut enkä krakleeraustakaan, niin en osaa verrata noita värejä ja krakleeraustököttiä muihin. Matta on tosiaan täysi matta ja metallista hopeaa sekoittamalla sai hyvin kiiltoa ilman että häri vaaleni huomattavasti.Krakleeraustököttiä ois ilmeisesti pitänyt laittaa vain paksumpi kerros ja sitä päällimaalia taas tosi ohuelti, mutta multa loppui kärsivällisyys kokeillessa. Ehkäpä sitten ensi kerralla. Samaa Deco-sarjaa mukaan tarttui myös "graniitti"tuubi, jossa oli valkoista hileistä tahnaa. Kun tahnaan sekoitti väriä, niin piti saada graniittimainen pinta. Noh... Olihan se röpöläinen, mutta ois varmaan vaatinut useamman kerrokseen ollakseen tosissaan karkea ja koska olin sattumalta nähnyt Sinellissä tosi hienoja kivipintamaaleja, niin se ei enää oikein tehnyt vaikutusta.